FAQ
Hoe gebruik ik het aanpas montuur?
Wat is de juiste zit houding?
Er zijn een aantal factoren aan de juiste zithouding. Denk hierbij aan;
- De juiste stoel
- De juiste hoogte
- Werkafstand
De KEM heeft alles in 6 documenten samen gevat.
Hoe meet ik mijn werkafstand?
Ga "goed" zitten. Volg hiervoor de zes documenten geschreven door de KEM.
Vervolgens meet u de afstand van uw ogen, tot de mond (lippen) van de patient.
Dit word het eerste scherpte punt van de loepbril. Meet de afstanden een aantal keren op.
Meet de afstand zonder loepbril. Vergelijk zo nodig met u huidige situatie.
Worden mijn ogen lui door mijn loepen?
Nee, dit is niet waar. Als u uw loepen dagen, maanden of zelfs jaren gebruikt. Natuurlijk heb je het gevoel dat je meer moeite moet doen om je werk te doen. Tegen het dragen van vergrootglazen. Dit betekent niet dat je lichaam of ogen lui zijn geworden. Ze zijn gewoon gewend om meer moeite te doen. Wat goed is!
Welke oog gegevens hebben wij van de opticien nodig?
Welke vergroting is goed voor mij?
Het vinden van de juiste vergroting begint met de juiste houding. Ga voor uw stoel of tafel staan (waar uw primaire gebruiksplek ook is). Meet de afstand tussen uw ogen en uw handen in uw ideale houding. Meet nu dezelfde afstand als je daadwerkelijk aan het werk bent. Elk beroep vraagt om een andere vergroting. Tandartsen en mondhygiënisten gebruiken vaak 3x of 4x vergroting.
Waarom gebruiken mensen een loepenbril?
Tandarts, Hygiënist en Chirurgen werken op korte afstand van hun patiënten. Dit is niet omdat ze dat willen. Het komt vooral omdat er geen andere manier is om goed te zien. Loepen voorkomen dat u naar binnen leunt en uw onderrug en nek belast
- MinMagnifier(x) = DistanceBestPosture / ActuallWorkDistance -
Wat is er belangrijker? Een goede stoel? Of vergrootglazen?
Een goede stoel complimenteert de loepen. Zonder een goede stoel kun je niet in de juiste houding blijven. Een te vlakke stoel en je kunt je heupen niet kantelen. Dat is belangrijk om rechtop te kunnen zitten. Te steil zitten en je glijdt naar beneden.
Krijgt iedereen nekpijn zonder loepen?
Niet iedereen. Het had veel te maken met iemands vrijetijdsbesteding. Ook al hebben we ons lichaam de hele dag gebruikt. Het beste wat je kunt doen. Maakt de spieren los na het werk. En misschien zelfs voor en tijdens het werk. Het daadwerkelijke werk doen is niet het grootste probleem. Het niet ontspannen van de spieren na een lange dag werken leidt tot grote nek- en rugklachten.
Waarom zijn loepbrillen zo kostbaar?
Als we onze vergrootglazen zien als slechts een bril. We kunnen ons voorstellen dat ze zin hebben om te stoppen met beleggen. We zien de loepen graag als een instrument. Een instrument dat u een beter zicht, een betere houding, hoogwaardige titaniummaterialen en de AR-gecoate optiek biedt. Allemaal op maat gemaakt naar de wensen en behoeften van elke klant. Het werk zal gemakkelijker aanvoelen en de werktijd zal pijnvrij zijn.
Is een hogere vergroting altijd beter?
Nee. Grotere vergroting is niet altijd de betere oplossing. Beter nog, een hogere mag. beperkt de "Vision of Field" en de "Depth of Field".Daarom met een hogere mag. je spieren moeten veel meer aanspannen om je beeld stil en scherp te houden.
Heeft u al een loepenbril en wilt u groter beeld?
Dan raden we een hogere vergroting aan. We raden u aan om de werkafstand zo goed mogelijk aan te houden. Dichterbij zitten vertelt ons dat je misschien wat kracht nodig hebt of dat je een sterkere vergroting nodig hebt.
Ik heb een vergrootglas maar heb nog steeds last van mijn nek, rug en/of schouders. Wat nu te doen?
De standaard vergrootglazen hielpen niet of nauwelijks bij het verbeteren van de houding. Door de vergroting kon je wel afstand houden. Maar de Galileo- en Prism-kijkers zijn vooral functioneel vanwege hun vergroting, maar veranderen weinig aan de kijkhoek. De ergo heeft daarentegen een grote verandering in kijkhoek. Eigenlijk is de ergo het enige vergrootglas dat je houding echt verbetert. Het is zichtbaar, maar ook voelbaar. Ook lichtere vergrootglazen met een lagere vergroting kunnen tot verbetering van de klachten leiden.
Waar komen de loepenbrillen vandaan?
Er zijn veel verschillende kijksystemen. De meest voorkomende kijker is de Nederlandse. Deze kijker is "ontdekt" door de Italiaan Galileo Galilei. Deze naam wordt ook gebruikt in de Admetec Galileo-lijn. De tweede kijkoplossing die we gebruiken is de Kepler-kijker, ontdekt door de Duitser Johannes Kepler. Beide uitvinders leefden rond 1600. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar kwamen tegelijkertijd met een soortgelijke oplossing voor hun sterrenkijkers.
Wat is het verschil tussen een Galileo- en een Kepler-kijker?
De Galileo viewer werkt met een + en een - lens die het licht op de juiste manier richt. Door het licht te richten ontstaat er een vergroot beeld op je oog. Het Kepler-systeem werkt door het licht te vertragen. Door het licht in de kijker te vertragen. De afbeelding wordt vergroot. Op deze manier is er geen randvervorming in het beeld. Maar het heeft altijd een verlichting nodig. Dit is minder nodig met de Galileo-systemen. Maar nog steeds sterk aanbevolen.
Wat is het verschil tussen een ERGO en de andere modellen?
Tot een paar jaar geleden konden we de telescopen alleen recht vooruit laten kijken. Door innovatie van nieuwe
materialen en nieuwe productiemethoden zijn we nu in staat om het licht van de Kepler verrekijker te richten. Het verplaatsen van het
beeld in de ruimte wordt Prisma genoemd. 1 prisma betekent: 1 cm per meter beeldverplaatsing. De ergo heeft een prisma-effect van 45 graden. Dit in tegenstelling tot de Galileo en Prism verrekijker, die beide geen prisma hebben.
Waarom kijken loepenbrillen (bijna) altijd naar beneden?
Dit is niet altijd het geval. Maar veel loepbrillen worden gedragen voor bij een stoel of operatietafel. En die zitten vaak lager dan je normale kijkrichting. Het snijpunt van de kijkers ligt rond uw werkafstand.
Waarom moet je aan brillen, en loepenbrillen, wennen?
Elke verandering in ons imago is merkbaar. Dit kan gebeuren met zelfs de kleinste verandering in kracht. Vergrootglazen vergroten je beeld minimaal 2x. Dit betekent dat de hersenen wennen aan het meten van het nieuwe beeld. Ineens lijkt alles 2x dichterbij te zijn.
Maar je handen sturen nog steeds naar de oorspronkelijke plek. Hierdoor ontstaat een mismatch in motoriek.